Beschrijving

Robuuste eengezinswoning met eigen parkeerplaats!

Groot, robuust en door de oer-Noord-Hollandse groene bekleding aan de voor- en achterzijde een woning die ook nog eens stijlvol is. Tel hierbij op een eigen parkeerplaats in de voortuin, een winkelcentrum en de snelweg A9 om de spreekwoordelijke hoek en de conclusie is dat dit drielaagse huis ook nog eens heel praktisch is qua indeling en ligging. Doordat het een vrijstaand huis is geniet u van volop ruimte en daarmee vrijheid! 

Aantrekkelijke ligging
De woning ligt vlak bij een winkelcentrum met onder meer een grote supermarkt en de snelweg A9, maar ook anderszins is de ligging aantrekkelijk. Het Alkmaarse centrum ligt op nog geen tien minuten fietsen, school- en winkelvoorzieningen zijn op vijf minuten rijafstand gelegen en grenzend aan de achtertuin is een groot buitenspeelterrein voor de kinderen uit de wijk gesitueerd. Verder treft u op slechts vijf minuten rijafstand van de woning de Alkmaarse wieler- en schaatsbaan. De sportvelden, een sporthal en twee fraaie fitnesscentra liggen op vergelijkbare afstand. Een andere pre is dat de woning is gelegen aan een doodlopende straat wat het extra veilig maakt voor gezinnen met kinderen. 

Buitenleven
De grote voortuin geeft, tezamen met de hoogte, de woning een premium uitstraling. Deze is zowel lang als breed waardoor er genoeg plek is om uw auto te parkeren. Tegelijkertijd geven de sierstenen, de planten en bloemen in de perken in de voortuin en de groene gevelbekleding het huis ook iets sierlijks en authentiek Nederlands. Dat beeld wordt versterkt door de berging die aan de rechterzijde van de woning is aangebouwd. Ook in de achtertuin is de juiste balans gezocht tussen robuust en sierlijkheid, waarbij hier de balans doorslaat in de richting van het laatste. Een andere blikvanger is het terras op een verhoogde houten vlonder, omringd door mooie bomen en planten waarbij de schutting nog eens zorgt voor extra privacy.  

Begane grond
Via de voordeur betreedt u de entreehal die netjes is afgewerkt. De woonkamer is ingericht met natuursteen waar de kwaliteit vanaf spat. Aan de zijde van de voortuin staat de grote eettafel, de loungeruimte bevindt zich aan de achterzijde met daarbij ook een grote schuifdeur die u direct toegang verschaft tot de achtertuin. Daarmee wordt het binnen- en buitenleven van deze woning met elkaar verbonden: de achtertuin vormt bij mooi weer, dankzij deze schuifdeuren, als ware een tweede huiskamer. Wanneer u vanuit de entreehal de woning betreedt, ziet u voor u de eettafel met doorzicht naar de achtertuin terwijl gelijk links zich de keuken bevindt. De keuken is van alle gemakken voorzien, van een ingebouwde combimagnetron tot een eveneens ingebouwde vaatwasser en van een grote koel-vriescombinatie tot een elektrische kookplaat en meer dan voldoende kastruimte.  

Eerste etage
U loopt via de trap vanuit de entreehal naar de overloop op de eerste etage. Deze kent twee blikvangers. Ten eerste de grote slaapkamer die niet alleen groot is qua oppervlaktemeters maar ook zeer veel ingebouwde kastruimte kent. Deze fraaie kasten reiken van de vloer tot het plafond over de gehele lengte van de kamer en gaan open en dicht met een schuifsysteem. Daarnaast is de badkamer een plaatje met als eyecatcher de inloopdouche die rondom op fraaie wijze betegeld is. Een grote wastafel met voldoende kastruimte, een spiegel, design radiator en een zwevend toilet kleuren deze ruimte verder in. Deze verdieping kent nog een tweede slaapkamer die kleiner is en ook meer geschikt als slaapruimte voor kinderen of als werkkamer. 

Tweede etage
Via de hal op de eerste etage loopt u op de trap naar de overloop op zolder. Aan weerszijden van deze overloop bevindt zich een ruimte. Elk van deze ruimte is groot genoeg om zowel als slaapkamer, kantoor, kastenkamer of speelruimte te dienen. Op deze etage zijn ook de witgoedaansluitingen te vinden en verder heeft u het gemak van een grote ‘berging’ die zich over de gehele lengte van de tweede etage uitstrekt, ofwel: volop opslagruimte!

Kenmerken